Adviseur HR en Organisatie - Berghauser Pont

Adviseur HR en Organisatie

 

Met een focus op groei timmert Berghauser Pont hard aan de weg. HR is een belangrijke pijler in deze ambitie, welke een professionaliseringslag behoeft. De Adviseur HR en Organisatie gaat deze zelf vormgeven. Als inhoudelijke sparringpartner adviseer jij het managementteam en directie over onderwerpen als teamontwikkeling, beleid en compensation & benefits. Jij bent een bouwer en kijkt met een bedrijfskundige blik naar wat er op HR-vlak nodig is. Jij werkt graag mee aan het neerzetten van een goede organisatiestructuur en bent sterk in het schrijven van een goed beleidsstuk. De juiste professional is doortastend, heeft coachende vaardigheden en staat stevig in zijn/haar schoenen. Locatie: Amsterdam Houthavens.

 

Berghauser Pont is een jong en dynamisch mediabedrijf, met een duidelijke missie: een substantiële bijdrage leveren aan een meer duurzame, eerlijke en inclusieve samenleving. Met recht een kennisorganisatie, die debat, ontwikkeling en kennisdeling rondom maatschappelijke thema’s als klimaat, duurzaamheid, zorg, veiligheid en privacy stimuleert. Op haar onafhankelijk platform wordt hoogwaardige kennis ontwikkeld, vermenigvuldigd met die van andere netwerken / partners en toegankelijk gemaakt voor ambitieuze professionals. Dit doet Berghauser Pont aan de hand van eigen kennisportals, een uitgeverij en een cursusorganisatie.

 

In de rol van Adviseur HR en Organisatie word je ondersteund door een administratief medewerker. Je rapporteert direct aan de  directie en denkt mee over de groei van de organisatie. In deze functie ligt jouw focus bij de volgende onderwerpen: Beleid schrijven, competentiemanagement, teamontwikkeling, L&D, werving & selectie, aanscherpen secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a pensioenplan uitrollen)  reviewing jaarlijkse performance reviews e.d.

 

Jij begrijpt de huidige en toekomstige behoeften van de organisatie. Je houdt je bezig met het opzetten en uitvoeren van medewerkerevaluaties, coaching -en ontwikkelplannen. Daarnaast ontwikkel, implementeer en optimaliseer je personeelsplannen gericht op de belangrijkste strategische capaciteiten die nodig zijn om het ambitieuze groeiplan verder uit te rollen Je ziet erop toe dat de zakelijke agenda hand in hand gaat met de gewenste cultuur. Je coacht en beïnvloedt het team met een focus op het vergroten van de verantwoordelijkheid en betrokkenheid van de medewerkers.

 

Jij bent een ervaren HR adviseur, authentiek en zelfverzekerd. Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in een soortgelijke rol, waarbij groei en professionalisering van HR binnen organisaties voor jou bekend terrein zijn. Je bent een voortrekker en een bouwer en doet dat met bedrijfskundig inzicht en een HR-gerelateerde opleiding. In een snelgroeiende organisatie herken je de verschillende belangen van stakeholders. Je bent politiek-sensitief en dat komt goed van pas in de dagdagelijkse business. Je hebt ervaring met strategische personeelsplanning en het opzetten van een OR-structuur. Jouw professionaliteit kenmerkt zich door een fijne balans tussen flexibiliteit & coöperatie en leiderschap & doortastendheid.

 

Naast professionaliteit en de mouwen opstropen kenmerkt de organisatie zich als een warm nest voor creatieve, gedreven medewerkers met ruimte voor ideeën en initiatieven. Lunchen doen ze bij Berghauser Pont dan ook het liefste met z’n allen aan een picknicktafel aan het water. En een gezellige weekborrel in de eigen kantoortuin aan de Houthavens is voor collega’s een moment dat zij niet willen overslaan.

 

Het geboden salaris is afhankelijk van leeftijd, achtergrond en werkervaring en loopt van Euro 3.500 tot max.5.000 op basis van een 40-urige werkweek. 25 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld, pensioenregeling en de mogelijkheid om thuiswerken te combineren met op kantoor werken. Daarbij wordt een stadsfiets aangeboden, gebruik van laptop/mobiele telefoon en kun je uiteenlopende opleidingen volgen.