Marketing Lead - Berghauser Pont

Marketing Lead

 

Berghauser Pont stimuleert debat, ontwikkeling en kennisdeling over de publieke zaak. We zijn een onafhankelijk platform dat hoogwaardige kennis ontwikkelt, bij elkaar brengt en toegankelijk maakt voor de professional. Dit doen we via onze kennisportals, een uitgeverij en een eigen Academy. Onze missie is daarmee een bijdrage te leveren aan een meer duurzame, eerlijke en inclusieve samenleving.

 

Wij zijn per direct op zoek naar

 

MARKETING LEAD

(32 – 40 UUR)

 

 

WAT GA JE DOEN?

 

Als Marketing Lead ben je zowel strategisch als hands-on  verantwoordelijk voor het behalen van de marketing doelstellingen en het bereiken van de juiste doelgroepen. Tevens draag je verantwoording voor de budgetten en hebt een duidelijk plan van voor ogen om de gestelde kpi’s te behalen. Je bent commercieel ingesteld en weet bedrijfsdoelstellingen door te vertalen naar marketing doelstellingen, online en offline. Je snapt hoe je effectieve marketing partnerships aangaat die leiden tot meer sales.

 

Je bent verantwoordelijk voor de verschillende performance kanalen. Door jouw brede kennis van online weet je goed welke kanalen in te zetten om meer omzet te genereren. Je hebt ervaring met growth hacking en weet door middel van A/B testen en agile werken groei te realiseren en zo nodig bij te sturen. Naast de bestaande campagnes zul jij je ook bezig gaan houden met innovatieve manieren om meer bereik te creëren. Hierbij moet je denken aan de gehele customer journey en samenwerking met externe partijen.

 

Op dagelijkse basis zal je je bezighouden met de volgende activiteiten:

 • Ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van de marketingstrategie en deze vertalen naar korte termijn doelstellingen
 • Opstellen en beheren van het marketingbudget
 • In kaart brengen van wensen en behoeften van de markt door middel van het uitvoeren van marktonderzoek
 • Ontwikkelen van communicatiestrategie voor de verschillende producten en diensten binnen Berghauser Pont Mediagroep
 • Lanceringen van nieuwe campagnes, acties en sociale media-activiteiten en het managen van een effectieve uitvoering van die activiteiten via sprints met relevante stakeholders
 • Ontwikkelen van partnermarketing strategie met als doel het creëren van marketing qualified leads voor partner team
 • Leiding geven aan het marketing team (3 FTE) en ondersteunen in hun ontwikkeling

 

WIE BEN JIJ?

 • Je bent afgestudeerd in de richting Marketing, Communicatie of een vergelijkbare studie op hbo/wo- niveau
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van performance marketing, contentmarketing of marketingcommunicatie
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden
 • Je bent ondernemend, creatief en resultaatgericht

 

 

WAT HEEFT BERGHAUSER PONT JOU TE BIEDEN?

 

Berghauser Pont is een snelgroeiend mediabedrijf. Van nieuws tot boeken, van podcasts tot video-items – wij bieden verdieping op een impactvolle manier.

 

Dit doen we met een jong team van mensen die niet bang zijn om buiten de gebaande paden te denken en altijd willen leren. Lunchen doen we het liefst met z’n allen aan een picknicktafel aan het water maar als het weer slecht is, hebben we een grote keuken waar we neerstrijken. Naast het werk houden we elke week een gezellige borrel in ons kantoor in de Houthavens. Ook rouleren we wie er in de feestcommissie zit voor onze bedrijfsuitjes – zo komen er allerlei activiteiten aan bod, voor elk wat wils!

 

Door de samenstelling en de groei van ons bedrijf, zijn er mogelijkheden genoeg om je functie te vormen in een richting die jij interessant vindt. Als team zijn we gedreven om Berghauser Pont met elkaar naar een hoger plan te tillen en bij te dragen aan een meer rechtvaardige, betrouwbare en duurzame samenleving. De cursussen die wij aanbieden op het gebied van klimaat, energie, ruimte en wonen, privacy, digitalisering, jeugdzorg en nog veel meer, zijn ook beschikbaar voor al onze collega’s zodat zij zich verder kunnen verdiepen en ontwikkelen.

 

Verder bieden wij ook:

 • Een salaris tussen de € 3.200 en €4.500 bruto per maand, afhankelijk van je ervaring
 • 25 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld
 • Pensioenvergoeding
 • Reiskostenvergoeding
 • Mogelijkheid om thuiswerken te combineren met op kantoor werken

 

 

INTERESSE?

Wil je solliciteren? Stuur dan je CV en motivatie naar HR@berghauserpont.nl, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.