Junior redacteur Klimaat - Berghauser Pont

Junior redacteur Klimaat

40 uur per week

Wil jij je bezighouden met maatschappelijke ontwikkelingen die er echt toe doen? Maak je je druk om de klimaatverandering, de transformatie naar meer duurzame energie en de bouw van 1 miljoen woningen in Nederland? Lijkt het je leuk om als redacteur aan de slag te gaan bij een innovatieve en snelgroeiende uitgeverij in Amsterdam? Dan is dit iets voor jou!

 

OVER ONS

Berghauser Pont Mediagroep stimuleert debat, ontwikkeling en kennisdeling over de publieke zaak. We zijn een onafhankelijk platform dat hoogwaardige kennis ontwikkelt, bij elkaar brengt en toegankelijk maakt voor de professional. We geven snel inzicht in de laatste maatschappelijke ontwikkelingen, maar ook verdieping, opinies en alle relevante regelgeving en achtergrondinformatie. Dat doen we met boeken, cursussen en events die we ontwikkelen met honderden experts.  Onze intentie is daarmee een bijdrage te leveren aan een meer duurzame, eerlijke en inclusieve samenleving. De kennisportals OmgevingswebKlimaatweb, Data&Privacyweb en Zorg&Sociaalweb spelen hierbij een centrale rol.

Binnen het domein Klimaat en Leefomgeving hebben wij een leidende marktpositie en zijn we op zoek naar een:

 

Junior redacteur Klimaat

Fulltime (40 uur)

 
Je levert een bijdrage aan het verder uitbouwen van de portal Klimaatweb. Je volgt de actualiteit op de voet en signaleert trends en ontwikkelingen. Deze vertaal je naar relevante content, waarbij je actief meedenkt over hoe we dit op een aantrekkelijke manier bij de doelgroep kunnen brengen. Ook reik je ideeën aan, bijvoorbeeld voor nieuwe rubrieken. Je verzorgt het dagelijkse nieuws en bouwt een netwerk op van auteurs die op regelmatige basis een bijdrage leveren. Je zorgt voor een zo groot mogelijk bereik van de content door verspreiding via de diverse kanalen waaronder de nieuwsbrieven en social media.

 

Werkzaamheden

 • Nieuws- en beeldredactie
 • Actueel houden van alle contentsoorten
 • Verzorgen van themadossiers (en uitbouwen van het huidige aanbod)
 • Onderhouden van social media
 • Samenstellen en versturen van nieuwsbrieven
 • Analyseren van (lezers)statistieken

 

Competenties

 • HBO/WO-diploma in letteren, bestuurskunde, rechten of een aanverwante studie
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Nieuwsgierig, gedreven en kritisch
 • Stressbestendig en zelfstandig

 

Wat bieden we jou?

  • Marktconforme arbeidsvoorwaarden
  • Een dynamische werkomgeving. De lijnen zijn kort, dus je zit niet alleen op je eigen eiland. Zo leer je snel over het reilen en zeilen van de organisatie.

 

Ons kantoor bevindt zich aan de Danzigerkade in de historische Houthavens welke volop in transformatie zijn. Gesitueerd aan de oever van het IJ, vormt de Danzigerkade een hub waar meer bedrijven samenkomen vanuit de media en creatieve industrie. Je komt terecht in een jong en enthousiast team, wij zijn gedreven om Berghauser Pont met elkaar naar een hoger plan te tillen.

 

Sollicitatie en informatie vacature Junior redacteur 


Wil je solliciteren? Stuur dan je CV of LinkedIn profiel en motivatie naar hr@berghauserpont.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.