Redacteur - Berghauser Pont

Redacteur

32-40 uur per week

 

Ben jij een gedreven, nieuwsgierige redacteur met een hart voor de publieke zaak en lijkt het je leuk om aan de slag te gaan bij een innovatieve en snelgroeiende mediagroep in Amsterdam? Dan zoeken wij jou.

 

OVER ONS

Berghauser Pont Mediagroep stimuleert debat, ontwikkeling en kennisdeling over de publieke zaak. We zijn een onafhankelijk platform dat hoogwaardige kennis ontwikkelt, bij elkaar brengt en toegankelijk maakt voor de professional. Onze intentie is daarmee een bijdrage te leveren aan een meer duurzame, eerlijke en inclusieve samenleving.

 

De kennisportals OmgevingswebKlimaatweb, Privacyweb en Zorg&Sociaalweb spelen hierbij een centrale rol. Deze portals onderscheiden zich door de hoogwaardige inhoudelijke content, die grotendeels samen met partners zoals advocatenkantoren of adviesbureaus wordt ontwikkeld.

 

Voor onze kennisportals Omgevingsweb en Klimaatweb zijn wij op zoek naar een redacteur.

 

DE FUNCTIE

Wat ga je doen?

Je vertaalt trends en ontwikkelingen naar interessante contentproposities en weet content te realiseren die verdieping biedt aan professionals werkzaam in deze domeinen. Je bouwt een breed netwerk op van auteurs die op regelmatige basis inhoudelijke bijdragen leveren. Je vindt het leuk om op pad te gaan om interviews af te nemen met dé experts in de markt. Verder denk je actief mee over hoe we de content op een aantrekkelijke manier bij de doelgroep kunnen brengen.

 

Werkzaamheden

 • Thematische verdieping bieden
 • Acquisitie van auteurs voor content
 • Realiseren van unieke content (o.a. interviews, video’s, microlearnings, etc.)
 • Analyseren van (lezers)statistieken

 

Competenties

 • HBO/WO-diploma in letteren, rechten of een aanverwante studie, met enkele jaren werkervaring
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal
 • Nieuwsgierig, gedreven en kritisch
 • Stressbestendig en zelfstandig
 • Redactionele en/of juridische ervaring is een pré

 

Wat bieden we jou?

 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden
 • Een dynamische werkomgeving. De lijnen zijn kort, dus je zit niet alleen op je eigen eiland. Zo leer je snel over het reilen en zeilen van de organisatie.

 

Ons kantoor bevindt zich aan de Danzigerkade in de historische Houthavens welke volop in transformatie zijn. Gesitueerd aan de oever van het IJ, vormt de Danzigerkade een hub waar meer bedrijven samenkomen vanuit de media en creatieve industrie. Je komt terecht in een jong en enthousiast team, wij zijn gedreven om Berghauser Pont met elkaar naar een hoger plan te tillen.

 

Sollicitatie en informatie vacature redacteur Omgevingsweb / Klimaatweb


Wil je solliciteren? Stuur dan je CV of LinkedIn profiel en motivatie naar info@berghauserpont.nl. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

 

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Katelijne de Haan, uitgever Omgevingsweb en Klimaatweb, via katelijne@berghauserpont.nl of 06-253 111 64.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.