Het handboek voor privacybewustzijn in de zorg

  • Leer wat er mis kan gaan op het gebied van privacy in de zorg.
  • Leer hoe je collega’s en bestuur motiveert om te veranderen.
  • Leer hoe je in 6 stappen een privacybewuste organisatiecultuur creëert en vasthoudt.

Dit boek reikt handvatten waarmee je de bewustwording vergroot van zowel zorg- en stafmedewerkers als bestuurders in de zorg.

BoekAuteurCursus

In het eerste deel van het boek lees je wat er is mis kan gaan op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Met deze informatie kun je het management bewustmaken van het belang van goede privacymaatregelen en de risico’s wanneer die niet genomen worden. Je beantwoordt er ook vragen mee van je collega’s en kunt hen motiveren om zelf bewuster met informatie om te gaan.

In het tweede deel maak je kennis met het Privacylab-model: in zes stappen leer je een plan van aanpak ontwikkelen, uitvoeren en verankeren, zodat je samen met medewerkers en management tot een blijvende cultuurverandering komt.

Naar boven

Zorg voor privacy

Bestel

Verschenen: 2018

ISBN: 9789082860405 

Tags: Privacy

€ 29,95

In zes stappen naar een privacybewuste organisatiecultuur

Over de auteur

Martine van de Merwe is privacy-expert en dé drijvende kracht achter PrivacyLab Nederland. Ze heeft in het verleden bij zowel profit- als non-profit organisaties gewerkt, onder andere als IT audit manager en Certified Information Privacy Professional. Met PrivacyLab Nederland helpt Martine zorginstellingen en hun medewerkers bewust te maken van het belang van privacy en informatiebeveiliging. Ook is Martine medeoprichter van Security Awareness NL, een beroepsplatform voor security awareness professionals in Nederland. Voor haar inzet voor dit platform is ze in 2017 in Oslo beloond met de titel ‘Security Culture Person of the Year 2017’.

Bestelformulier

U bestelt het boek aan de hand van onderstaand formulier. Het boek wordt binnen 5 werkdagen naar het opgegeven adres verstuurd.

Werken aan een privacybewuste organisatie

Technisch en procedureel heb je heel wat op orde voor de implementatie van de AVG en de bijbehorende informatiebeveiliging. Hoe frustrerend is het dan dat collega’s, meestal onbedoeld, slordig omgaan met vertrouwelijke gegevens. Er spelen al zo veel nieuwe ontwikkelingen en er zijn veel eisen van cliënten, opdrachtgevers, ketenpartners en overheden. Bestuur en management hebben daar hun handen aan vol dus de aandacht voor privacy zakt weg, na aanvankelijke interesse bij de invoering van de AVG. Je kunt een posteractie of presentatie organiseren maar dat heeft geen blijvend effect. Het onderwerp levend houden is niet eenvoudig. In deze cursus leer je hoe je een privacybewuste organisatiecultuur creëert en vasthoudt.

Bekijk programmaBestellen