Berghauser Pont Mediagroep lanceert Klimaatweb - en gaat samenwerking aan met Energie Samen - Berghauser Pont
12 januari 2021

Berghauser Pont Mediagroep lanceert Klimaatweb – en gaat samenwerking aan met Energie Samen

Op 12 januari lanceert Berghauser Pont Mediagroep de nieuwe kennisportal Klimaatweb, hét platform voor de transitie naar een klimaatneutrale samenleving. Daarbij wordt intensief samengewerkt met Energie Samen, en zullen deze partijen gezamenlijk Wind&Zon, vakblad duurzame energie, uitgeven.

Er is veel te doen over duurzaamheid en klimaat, berichten hierover buitelen over elkaar heen. Berghauser Pont Mediagroep, onder meer uitgever van Omgevingsweb, vond het hoog tijd om alle relevante kennis hierover bij elkaar te brengen, zodat de professional altijd beschikt over de meest actuele en complete informatie. Klimaatweb brengt nieuws, maar ook tools, duiding en verdieping. Inhoudelijk komt de volle breedte van het Klimaatakkoord aan de orde.

 

Klimaatweb is er voor en door de markt. Het is de plek waar vakgenoten met elkaar in gesprek kunnen gaan, en kennis met elkaar kunnen delen. Klimaatweb richt zich op professionals in de publieke en private sector, die samen willen werken aan een betere toekomst – en belangrijke issues willen agenderen.

 

Op het deelgebied duurzame energie gaat Berghauser Pont een samenwerking aan met Energie Samen, waarbij ze gezamenlijk Wind&Zon – Vakblad duurzame energie zullen uitgeven. Dit magazine is de vernieuwde versie van het tijdschrift WindNieuws, waarbij de redactionele formule wordt verbreed naar duurzame energie. Ook zal er een exclusief juridisch katern worden toegevoegd met onder meer updates over relevante wetgeving en jurisprudentie. Wind&Zon krijgt tevens een digitale extensie op Klimaatweb, waar de artikelen uit het vakblad digitaal toegankelijk zijn in de kennisbank.

 

Monique Boer, CEO van Berghauser Pont Mediagroep: ‘We zijn trots op deze nieuwe loot aan onze stam. De manier waarop we met het klimaat omgaan is cruciaal voor een duurzame samenleving. Daarom sluit dit thema naadloos aan bij onze missie om maatschappelijk relevante thema’s op de kaart te zetten. Wij zijn heel blij dat we Klimaatweb met Energie Samen lanceren. Met hen hebben we niet alleen een partner die zich al jaren inzet voor de energietransitie, maar ook één die dit realiseert door de betrokkenheid van burgers.’

 

Felix Olthuis, voorzitter coöperatie Energie Samen: ‘Energie Samen verbreedt zich in hoog tempo, integrale en slimme lokale energieoplossingen zijn noodzakelijk en vereisen tegelijkertijd gedegen kennis. Samenwerking met Berghauser Pont Mediagroep om Klimaatweb vorm te geven past hierin perfect. Samen ons blad Wind&Zon verder ontwikkelen tot het hele domein van de energietransitie is fantastisch.’

 

Energie Samen is de landelijke koepel en belangenvereniging van energiecoöperaties en andere energiecollectieven van burgers, agrariërs en/of lokale ondernemers. De koepel vertegenwoordigt direct, en indirect via aangesloten regionale koepels, ruim 300 energiecoöperaties en ruim 400 particuliere windenergie-exploitanten. Diensten zijn onder meer belangenbehartiging, projectbegeleiding en professionele ondersteuning.

 

Berghauser Pont Mediagroep richt zich op professionals met een hart voor de publieke zaak, die zich continu willen ontwikkelen. De kennisportals vormen de centrale plek waar professionals kennis opdoen, vragen stellen en met elkaar in discussie treden. Er zijn vier kennisportals: Omgevingsweb, Zorg&Sociaalweb, Privacyweb en vanaf nu ook Klimaatweb. Iedere maand vinden ruim 150.000 professionals hier informatie, inspiratie, inzichten en overzicht.

 

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@berghauserpont.nl of bellen naar 020-6375000.