8 mei 2019

Een nieuwe uitdaging met Parkinson al 700 keer verkocht

Het boek Een nieuwe uitdaging met Parkinson van Peter van den Berg is in anderhalf maand tijd ruim 700 keer verkocht.

 

Een nieuwe uitdaging met Parkinson: Praktische gids voor (jongere) mensen met de ziekte van Parkinson en hun omgeving is sinds 21 maart 2019 te verkrijgen en wordt uitgegeven door Berghauser Pont. De behoefte naar het boek voor is volgens Van den Berg geen verrassing, Parkinson staat namelijk bekend als een ouderdomsziekte. Informatie over de ziekte is dan ook vaak gericht aan oudere doelgroepen. In Nederland wonen echter ruim 50.000 mensen met de ziekte van Parkinson, waarvan 10 tot 15% voor zijn of haar veertigste met de ziekte wordt gediagnosticeerd.

 

Tijdens zijn bezoek aan Berghauser Pont vertelde Van den Berg over zijn motivatie om het boek te schrijven. Zelf kampt Van den Berg inmiddels zes jaar met de ziekte van Parkinson. Toen hij de diagnose Parkinson kreeg, ging Van den Berg op zoek naar informatie over de omgang met de ziekte. Hij besefte al gauw dat de meeste informatie over Parkinson is gericht aan oudere generaties. Maar hoe zit het dan met mensen die in de bloei van hun leven worden geconfronteerd met een ziekte die langzamerhand steeds meer grip op hun leven en het leven van hun geliefde krijgt?

 

Boek Parkinson

 

Over de praktische gids voor jongere mensen

Een nieuwe uitdaging met Parkinson staat vol met praktijkervaringen van mensen die (op jonge leeftijd) te maken hebben gekregen met Parkinson. Het boek gaat in op thema’s als trouwen, het krijgen van kinderen en nog veel meer. Daarnaast komen vele ervaringsdeskundigen en professionals uit Nederland en België aan het woord om hun ervaring met de ziekte van Parkinson te delen.

 

Bestellen

Wilt u net als 700 anderen ook de Praktische gids voor jongere mensen met Parkinson bemachtigen? Kijk dan nu in onze boekenwinkel.

Een nieuwe uitdaging met Parkinson