Cursus Luchtkwaliteit en geur in de Omgevingswet - Berghauser Pont
2 augustus 2019

Cursus Luchtkwaliteit en geur in de Omgevingswet

Omgevingsweb heeft een nieuwe cursus op de agenda staan. Op 14 november 2019 zal de cursus ”Luchtkwaliteit en geur in de Omgevingswet” gegeven worden. De komende Omgevingswet heeft veel consequenties voor het regelen van milieu-aspecten in een ruimtelijke context. Dit geldt ook voor luchtkwaliteit en geur. Voor geur kunnen gemeenten ook zelf regels gaan opnemen in het omgevingsplan, dus dit zijn behoorlijke wijzigingen. Tijd om u op de hoogte te stellen van de specifieke consequenties.

 

Inhoud en resultaat

Deze cursus geeft inzicht in de consequenties van de Omgevingswet voor de aspecten luchtkwaliteit en geur. Dan gaat het om manier waarop dit in de praktijk gaat uitwerken en een duidelijk overzicht van de precieze veranderingen die de Omgevingswet teweegbrengt brengt voor luchtkwaliteit en geur. Aan de orde komen:

  • Het kader en systematiek
  • Waar is het precies geregeld in de Omgevingswet?
  • Alle belangrijke begrippen op een rijtje
  • Hoe gaat het in de beleidsuitvoering, ook op lokaal niveau in het omgevingsplan?

Aan het einde van de cursus weet u wat er gaat veranderen en kunt u de uitvoering ter hand nemen!

 

Voor wie is deze cursus bestemd?

De cursus is bestemd voor adviseurs en specialisten luchtkwaliteit en geur en milieumedewerkers bij gemeenten, omgevingsdiensten en provincies.

Daarnaast is de cursus ook interessant voor adviesbureaus op dit gebied en advocaten en juristen.

 

Docent: Berend Hoekstra

Senior consultant, TAUW

Berend heeft ruim 20 jaar ervaring met advisering over luchtverontreiniging, luchtkwaliteit, geur en (stikstof)depositie voor industrie en overheid. Hij is zowel inhoudelijk deskundig (technoloog) als ervaren met het recht (jurist). Hij is van de meest ervaren deskundigen op het gebied van luchtkwaliteit, geur en stikstof in Nederland.

 

Materiaal

Naast een map met de handouts van de presentaties en bijlagen, is er ondersteunend materiaal digitaal beschikbaar op Omgevingsweb Professional. Hier staat een dossier voor u klaar met alle achtergrondinformatie voor deze cursus. U heeft een maand lang toegang tot de kennisbank. Ongeveer één week voor aanvang van de cursus ontvangt u van ons de inlogcodes en kunt u zich reeds inlezen in het onderwerp.

Optioneel kunt u de toegang tot Omgevingsweb Professional voor slechts € 100,- verlengen naar 6 maanden toegang. U kunt dit aangeven op het aanmeldingsformulier.

 

Praktische informatie

Datum: 14 november 2019
Deelnameprijs: €595,-
Vroegboekkorting: Schrijft u zich vóór 1 september 2019 in, dan krijgt u €50,- korting. U betaalt dan €199,- (excl. BTW).
Groepskorting: Wilt u met meerdere collega’s deelnemen aan dit congres, dan gelden er speciale prijzen. Vraag naar de mogelijkheden bij programmamanager Paula Vrolijk, paula@berghauserpont.nl of tel: 020 8200 908

 

Aanmelden

Aanmelden voor deze cursus kan via deze inschrijfpagina