Samenwerking met Daniëlla Karsijns | Berghauser Pont
21 juli 2021

Daniëlla Karsijns en Berghauser Pont starten samenwerking

Drie jaar geleden besloten Learning & Development consultant Daniëlla Karsijns, advocaat Jurjan Geertsma, en onderwijskundigen Bart Talens en Lianne Ilsink een e-learning te ontwikkelen over de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), de Wwft Monitor. Deze e-learning wordt sinds maart van dit jaar aangeboden door Berghauser Pont Academy (BPA) in de vorm van vier e-cursussen. Een ander onderdeel van de samenwerking is dat Daniëlla Karsijns BPA gaat ondersteunen in het aanbieden van incompany en maatwerk trajecten met betrekking tot de Wwft e-cursussen. Hieronder stelt Daniëlla zichzelf kort voor. 

‘Samen met mijn klanten leeroplossingen creëren die aansluiten bij de behoefte van organisaties en haar mensen. Dat is wat ik leuk vind en waar ik het verschil kan maken.’

Daniëlla Karsijns – Learning & Development consultant

 

daniella karsijns

Wat maakt het werk van een Learning & Development consultant voor jou zo interessant?

Samen met mijn klanten leeroplossingen creëren die aansluiten bij de behoefte van organisaties en haar mensen. Dat is wat ik leuk vind en waar ik het verschil kan maken. Sinds ik in 2017 voor mezelf ben

begonnen als Learning & Development consultant, na 17 jaar carrière bij Wolters Kluwer, is dit voor mij een belangrijke waarde. Ik volgde destijds een Master Module ‘leren en innoveren’ omdat ik mijn pallet aan leeroplossingen wilde uitbreiden. Ik ontdekte nieuwe vormen van leren en ontwikkelen. Niet alleen het traditionele klassikale leren, maar ook online, leren van elkaar en op de werkplek. Dit wilde ik binnen mijn bedrijf verder vormgeven.

 

Hoe is het idee ontstaan om een e-learning te ontwikkelen over de Wwft?

Ik merkte dat de vraag van mijn klanten, vooral werkzaam binnen de financiële en juridische dienstverlening, veranderde. Zo verschoof de vraag van ‘kennis’ (the hard skills) gerelateerde trainingsonderwerpen naar steeds meer gedrag en vaardigheden (the soft skills). Daarnaast merkte ik dat mijn opdrachtgevers op zoek waren naar leeroplossingen die ervoor zorgden dat het geleerde beklijfde en belangrijker nog, kon worden toegepast in de praktijk. Daarop besloot ik om samen met Jurjan Geertsma, expert op het gebied van witwas-, corruptie en andere integriteitswet- en regelgeving en twee innovatieve en creatieve onderwijskundigen gespecialiseerd in leertechnologieën, Bart Talens en Lianne Ilsink, de Wwft Monitor te ontwikkelen; een e-learning voor advocaten, notarissen, accountants en belastingadviseurs. Deze e-learning wordt sinds kort dus aangeboden via Berghauser Pont Academy in de vorm van vier e-cursussen.

 

Wat maakt deze e-learning zo uniek?

In de e-learning leer je aan de hand van relevante casuïstiek en een echte verhaallijn. Dit maakt het leren leuk en zorgt ervoor dat het geleerde beter beklijft. Daarnaast wordt na het afronden van de e-learning de transfer van kennis naar de werkpraktijk geborgd middels een documentatie sectie met alle relevante informatie over de Wwft.

 

Wat deed jullie besluiten om de samenwerking aan te gaan met Berghauser Pont Mediagroep?

Voor ons was Berghauser Pont Mediagroep een logische partner die naast de Wwft-cursussen veel kennis en informatie deelt rondom Governance & Compliance via hun kennisportals en boeken. Daarnaast kende Jurjan Geertsma de organisatie al goed als vaste docent van de Wwft-cursussen.

 

Wat hoop je samen met BPA te bereiken met de Wwft e-learning?

Dat organisaties de e-learning ook inkopen voor hun bedrijf als onderdeel van leren en ontwikkelen rondom ‘risico’s herkennen en erkennen’; eventueel in combinatie met een klassikale sessie of een vragenuurtje. Daarnaast hoop en verwacht ik dat deelnemers door de documentatie sectie makkelijk kennis over de Wwft kunnen ophalen en toepassen tijdens hun werk. Tot slot, hoop ik dat men Berghauser Pont gaat zien als de plek waar je continu kunt leren over de Wwft en andere thema’s die vallen onder Governance & Compliance.

Ik ben vooral trots dat ik voor BPA mijn kennis en ervaring op het gebied van leren en het ontwikkelen van o.a. maatwerktrajecten en incompany trainingen kan gaan inzetten. Ik vertel en deel via mijn LinkedIn-pagina graag meer over o.a. het ontstaan van de genoemde e-cursussen; van vraag klant naar passende leeroplossing en andere interessante informatie over o.a. Wwft en leren en ontwikkelen.