Kennismarkt Data&Privacyweb 2021 | Berghauser Pont
24 augustus 2021

Data&Privacyweb Kennismarkt 2021 – Ruim drie jaar AVG: lessen, ontwikkelingen & kansen

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die ruim drie jaar geleden daadwerkelijk van toepassing is geworden, houdt de gemoederen nog altijd flink bezig. De privacywet heeft grote impact op hoe bedrijven en overheidsinstanties met privacy en de bescherming van persoonsgegevens om dienen te gaan. Organisaties zijn verplicht om aan strenge(re) eisen voor het beschermen van persoonsgegevens te voldoen en hun privacybeleid op orde te hebben. In de afgelopen jaren is echter gebleken dat dit in de praktijk niet altijd even makkelijk is.

 

Door in toenemende mate afhankelijk te zijn van een digitale infrastructuur neemt de digitale kwetsbaarheid van organisaties toe. Zowel bedrijven als overheidsinstellingen verschijnen regelmatig in het nieuws vanwege de gebrekkige beveiliging van ICT-systemen. Hierdoor zijn grote hoeveelheden privacygevoelige informatie op straat komen te liggen. Ook het op onrechtmatige wijze verzamelen of uitwisselen van persoonsgegevens komt nog geregeld voor, met rechtszaken en (hoge) boetes van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) als gevolg.

 

 • Welke belangrijke juridische ontwikkelingen hebben zich na het van toepassing worden van de AVG op het gebied van data en privacy voorgedaan?
 • Welke actuele en toekomstige ontwikkelingen zijn er? Welke verwachte impact hebben deze ontwikkelingen op digitale systemen en de verwerking en uitwisseling van persoonsgegevens?
 • Hoe kunnen datalekken worden gesignaleerd en voorkomen? Welke rol heeft de Functionaris Gegevensbescherming?
 • Welke invloed heeft de AVG in de zorg, op de werkvloer, in de financiële sector of op AI-innovaties?

Kennismarkt 2021 data&privacyweb

Opzet Kennismarkt

Tijdens de Kennismark Data&Privacyweb geven vooraanstaande sprekers en experts een overzicht van de laatste en belangrijkste, actuele ontwikkelingen binnen de domeinen van data, privacy en cyberveiligheid. In zes verschillende workshops zullen specifieke thema’s die nu spelen, samen met u worden uitgediept en besproken.

 

Na afloop van deze kennismarkt bent u volledig op de hoogte van de actualiteiten en kunt u veel van de opgedane kennis meteen toepassen in de praktijk.

 

Doelgroep

De kennismarkt is bestemd voor een ieder die werkzaam is in het domein van data en privacy. Dit zijn bijvoorbeeld functionarissen gegevensbescherming, bedrijfsjuristen, privacy-adviseurs, privacy officers, compliance officers, data officers, ICT-managers, beleidsmedewerkers en voor ieder ander werkzaam binnen het domein van data, privacy en cyberveiligheid.

 

Sprekers

 • Robert van den Hoven van Genderen – Professor AI & Robotlaw, Universiteit van Lapland; Director Center for Law & Internet, Vrije Universiteit Amsterdam; Of Counsel Switchlegal Advocaten
 • Rosalie Brand – Advocaat, Kennedy Van der Laan
 • Eliëtte Vaal – Advocaat, The Data Lawyers
 • Martin Hemmer – Advocaat/ partner, AKD
 • Menno Weij – Legal counsel/ Partner, BDO Legal
 • Friederike van der Jagt – Advocaat, Hunter Legal
 • Kim Lucassen en Nina Orlic– Advocaten, Loyens & Loeff

 

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de Kennismarkt? Bekijk hier het programma van de Kennismarkt Data&Privacyweb