De inclusieve organisatie - Berghauser Pont
22 april 2022

De inclusieve organisatie

De inclusieve organisatie is verschenen, bestel hier een exemplaar!

Wilt u meerdere exemplaren bestellen, bijvoorbeeld voor uw bedrijf of organisatie? Neem contact op met eva.vandrie@berghauserpont.nl voor eventuele staffelkortingen.

 

Details

De inclusieve organisatie

Madhu Mathoera

Paperback, €29,95

ISBN: 9789492952752

 

Maak Nederland inclusiever

Dat is de missie van Madhu Mathoera. Wat dat concreet betekent? Dat bedrijven en organisaties de diversiteit en de verschillen tussen medewerkers gaan benutten! Onze verschillen zijn soms zichtbaar, maar vaak ook niet. Doordat verschillen niet altijd op gelijke waarde wordt geschat ontstaat er ongelijkwaardigheid en ongelijke kansen in de organisatie. Ongelijkwaardigheid heeft een grote invloed op ons dagelijks leven, in onze omgang met elkaar én hoe we naar de wereld kijken.

 

Madhu Mathoera laat zien hoe je deze verschillen kan begrijpen, in kan zetten, kan versterken en met elkaar kan verbinden. De inclusieve organisatie omarmt de verschillen op de werkvloer. Zo kan een diverse kijk op bedrijfsprocessen leiden tot een hogere mate van medewerkers- en klanttevredenheid, hogere productiviteit, creativiteit en innovatie.

 

Dit boek biedt geen kant-en-klare methode voor een inclusieve organisatie – het is een aanzet om op een duurzame wijze te werken aan een inclusieve organisatie. Dit kan niet gerealiseerd worden door één workshop of een checklist. Het is een manier van werken en vraagt om een inclusieve invulling van o.a. leiderschap, cultuur, communicatie, werving en selectie, samenwerking en dienstverlening.

 

Wat ga jij doen om je organisatie inclusiever te maken?

 

 

Over de auteur

Madhu Mathoera zet zich iedere dag in om Nederland meer inclusief te maken. In de loop der jaren heeft Madhu veel ervaring opgebouwd op dit vlak – ze blijft haar kennis continu vergroten en ontwikkelen. Door expertise, trainingen, opleidingen en maatwerk aan te bieden wil Madhu organisaties helpen om diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie onderdeel te maken van het DNA van de organisatie.