Lancering Handboek Raadsleden - Berghauser Pont
14 september 2021

Lancering Handboek Raadsleden

Honderden nieuwe Raadsleden starten in 2022 aan een grote uitdaging. Als Raadslid komt er veel op je af: procedures, veel vergaderingen, debatteren, onderhandelen, samenwerking binnen de gemeenteraad en de fractie en verantwoording afleggen aan burgers en organisaties. Voor zowel nieuwe gemeenteraadsleden of als raadsleden die al langer meelopen blijft dat een hele uitdaging.

Speciaal voor Raadsleden is het Handboek Raadsleden ontwikkeld. Op 17 september zal het boek overhandigd worden op drie feestelijke momenten, namelijk in het Huis van de Stad van Gouda en de gemeentehuizen in Overbetuwe en Nieuwkoop.

 

 

Het Handboek geeft lokale volksvertegenwoordigers handvatten bij de uitvoering van hun taken en verantwoordelijkheden. Handige checklisten, praktische tips van ervaren raadsleden, raadsgriffiers, wethouders, burgemeesters en tot slot een uitgebreide begrippenlijst maken dit Handboek tot een unieke gereedschapskist waarmee zowel net gekozen volksvertegenwoordiger als ervaren Raadsleden aan de slag kunnen.

 

 

Zakboek is tot Handboek gegroeid

Handboek Raadsleden is de opvolger van het goed ontvangen Zakboek Raadsleden. Theo Segers, burgemeester van gemeente Molenlanden, schafte dit zakboek als eerste aan: “In mijn vorige gemeente hebben de raadsleden veel gehad aan dit handboek. Daarom wil ik straks ook aan de nieuwe raadsleden van gemeente Molenlanden deze inzichten aanbieden.

 

 

Overhandiging

In het Huis van de Stad van Gouda en de gemeentehuizen van Overbetuwe en Nieuwkoop zal op vrijdag 17 september 2021 het Handboek Raadsleden worden gepresenteerd. De programma’s starten om 11:00 uur (Gouda en Nieuwkoop) en 14:15 uur (Overbetuwe). Uitgebreide programma’s zijn op aanvraag beschikbaar.

 

 

Contactgegevens

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Peter van den Berg, auteur en initiatiefnemer: 06 42 36 86 69 of petervandenberg@leg-uit.nl.

Daphne Stechweij, bureauredacteur uitgeverij Berghauser Pont Publishing: 020 637 5000 of daphne@berghauserpont.nl.