Goede doelen - Berghauser Pont

 

Trees for all 

 

Berghauser Pont wil bijdragen aan het verduurzamen van de samenleving. Als uitgever speelt papier een belangrijke rol in onze bedrijfsactiviteiten. De activiteiten van Trees for All passen goed bij onze eigen bedrijfsactiviteiten en dus zijn wij een partnership aangegaan met deze stichting.

 

Stichting Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland en heeft als missie om wereldwijd nieuw bos te planten en bestaande bossen te beschermen en te herstellen. De stichting bestaat al sinds 1999 en voldoet aan de eisen van het CBF-keurmerk (Centraal Bureau Fondsenwerving). Het CBF houdt toezicht op erkende goede doelen en toetst of zij voldoen aan de strenge kwaliteitseisen. Trees for All werkt altijd via duurzame bosprojecten en heeft momenteel projecten lopen in Nederland, Costa Rica, Oeganda en Bolivia.

 

Als partner kiezen wij voor een donatie die afhankelijk is van behaalde resultaten. Op deze manier schaalt onze donatie mooi mee met de groei van onze organisatie. Bij iedere 20 boekbestellingen doneert Berghauser Pont Mediagroep 1 boom. Aan het eind van het jaar wordt de rekening opgemaakt en het exacte aantal bomen bepaald dat we zullen doneren.

 

Ga naar Trees for all

 

Ile de Mar

 

Berghauser Pont wil bijdragen aan gelijke kansen voor iedereen. In veel ontwikkelingslanden heeft nog steeds niet iedereen toegang tot onderwijs. Senegal is één van deze landen. Op het eiland Île de Mar wonen ongeveer 600o mensen. Hiervan is 75% jonger dan 18 jaar, verdeeld over vier dorpen Mar Lodj, Mar Soulou, Mar Fafaco en Mar Wandjé. Tot 2007 was er alleen een lagere school op het eiland.

 

In 2007 heeft de stichting Île de Mar zich tot doel gesteld de onderwijsactiviteiten op het eiland te ontwikkelen. Inmiddels zijn er vier kleuterscholen voor kinderen vanaf drie jaar, zes lagere scholen en twee middelbare scholen waar nu 1700 jongens en meisjes elke dag lessen volgen. Het oprichten van een praktijkschool waar meisjes en jongens een vakopleiding kunnen volgen tot boer, kapper, kleermaker of horeca-medewerker bijvoorbeeld, in samenwerking met de lokale bevolking, is het volgende stap.

 

Meer informatie over de activiteiten en projecten is te vinden op de website van Stiching Ile de Mar .

Expert van morgen

 

Berghauser Pont Academy is het opleidingsinstituut voor professionals, wij bieden vele professionals elke dag de mogelijkheid om zich te ontwikkelen en kennis met elkaar te delen. Maar elke professional moet ergens beginnen, een professional ben je niet zo maar. Daarom hebben wij het initatief Expert van morgen opgezet, zodat wij de stap van student naar professional makkelijker kunnen maken.

 

Via dit initiatief bieden wij al onze cursussen en workshops gratis beschikbaar aan studenten van universiteiten en hogescholen. Via de website Expert van morgen kunnen zij zich aanmelden voor één van onze cursussen en workshops en kunnen zij hier kosteloos aan deelnemen. Wij geven hen hiermee de mogelijkheid om enerzijds praktische kennis op te doen en anderzijds een netwerk te creëren in hun toekomstige vakgebied.

 

Kijk voor meer informatie op Expert van morgen