Overhandiging eerste exemplaar Handboek Kwaliteitsborging - Berghauser Pont
5 december 2019

Overhandiging eerste exemplaar Handboek Kwaliteitsborging

Op maandag 25 november vond het congres Wet kwaliteitsborging plaats in het KAF Almere. Per 1 januari 2021 verandert het stelsel van toezicht en kwaliteitsborging in de bouw. Als alles goed gaat geldt vanaf dan de Wet kwaliteitsborging(Wkb) voor het bouwen. De wet heeft gevolgen voor iedereen die in de bouw werkt. En dus is het zaak dat alle partijen zich gaan voorbereiden. Minister Ollongren gaf hiervoor de aftrap tijdens het congres.

 

Het congres was tevens een mooi moment om de nieuw publicatie: Handboek Kwaliteitsborging voor het bouwen uit te reiken aan Martijn P. Tummers. Martijn is per 1-12-2019 directeur/secretaris van de Toelatingsorganisatie Kwaliteitsborging Bouw i.o., het Zelfstandig Bestuursorgaan (ZBO) gelieerd aan de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

 

 

Handboek Kwaliteitsborging voor het bouwen

Dit handboek legt de praktische gevolgen uit van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). De eerste druk verschijnt voordat bijbehorend Besluit en Regeling zijn vastgesteld. Daarvoor is gekozen, omdat velen aan de slag moeten om de wet tegelijk met de Omgevingswet in werking te laten treden in 2021. Het boek helpt hen daarbij door uit te leggen wat de Wkb in de praktijk inhoudt.

 

Het boek is relevant voor wie in z’n werk te maken heeft met één of meer van de genoemde rollen. Bij het bevoegd gezag gaat het vooral om planbeoordelaars, toezichthouders en handhavers in dienst van gemeenten of omgevingsdiensten. Eigenlijk ook hun bestuurders, die soms lijken te denken dat bouwtoezicht gaat verdwijnen: een misvatting zoals het boek duidelijk maakt.

 

Over de auteur

ing. Gert-Jan van Leeuwen

Gert-Jan van Leeuwen richtte eind 2013 samen met Harry Nieman en Hajé van Egmond het Instituut voor Bouwkwaliteit op, dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties sindsdien bijstaat in de voorbereiding en uitwerking van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb).

 

Bestellen

De publicatie: Handboek Kwaliteitsborging voor het bouwen is te bestellen in onze boekenwinkel.