Seminar Opsporen bijstandsfraude - Berghauser Pont
1 oktober 2018

Seminar Opsporen bijstandsfraude

Wat zijn de methoden en middelen om bijstandsfraudeurs beter in beeld te krijgen?

Met regelmaat worden zij daarbij teruggefloten door de bestuursrechter. Tijdens het seminar word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van het opsporen van bijstandsfraude en hoor je meer over de mogelijkheden van nieuwe technologieën: wat mag wel, wat mag niet.

Leer tijdens dit seminar over:

  • Trends en ontwikkelingen: overzicht opsporingsmethoden en -middelen
  • Wat werkt en wat werkt niet
  • Rode draad in de rechtspraak: wat mag en wat mag niet (n.a.v. uitspraken Centrale Raad van Beroep)
  • Nieuwe technologieën: wat zijn de mogelijkheden van nieuwe technologieën? Hoor alles over het algoritme dat momenteel bij diverse gemeenten in Nederland wordt toegepast om bijstandsfraude te voorspellen.

 

Inhoud en resultaat

Gemeenten zijn volop aan het experimenteren met methoden en middelen om bijstandsfraudeurs beter in beeld te krijgen. Uit de media blijkt dat sociale diensten daarbij ook gebruik maken van ingrijpende technieken zoals camera’s en gps-trackers. Met regelmaat worden zij daarbij teruggefloten door de bestuursrechter.

 

Tijdens het seminar Opsporen bijstandsfraude zoomen we in op trends en ontwikkelingen. We geven een overzicht van methoden en middelen die de afgelopen jaren zijn ingezet en bespreken wat werkt en wat niet en wat mag en wat niet. We praten je bij over de rode draad in de rechtspraak.

 

We staan in het bijzonder stil bij de mogelijkheden van nieuwe technologieën bij de opsporing van bijstandsfraude. Steeds meer gemeenten verdiepen zich in de mogelijkheden van big data. Zo maakt een tiental gemeenten momenteel gebruik van een algoritme om de kans op bijstandsfraude te bepalen. Hoe gaat dat in zijn werk en wat zijn de resultaten? Na afloop ga je naar huis met een overzicht van trends en ontwikkelingen, inspiratie en tips om efficiënt aan de slag te gaan met het opsporen van bijstandsfraude in de praktijk.

 

Seminar Opsporen bijstandsfraude

Het seminar vindt plaats op donderdag 29 november 2018 van 09.00 – 13.00 te Utrecht. Heeft u interesse? Het gehele programma kunt u bekijken op Sociaalweb: Seminar opsporen bijstandsfraude.