Stichting Orbiters en Berghauser Pont Mediagroep starten samenwerking - Berghauser Pont
22 september 2021

Stichting Orbiters en Berghauser Pont Mediagroep starten samenwerking

Begin dit jaar nam Berghauser Pont Mediagroep Geoplan over. Geoplan werkte al tijden samen met Orbiters bij het ontwikkelen van cursussen en Berghauser Pont zet deze fijne samenwerking graag voort. Een mooi moment om eens in gesprek te gaan met het team van Orbiters over onze samenwerking.

 

Stichting Orbiters Berghauser Pont Mediagroep samenwerking

 

Zouden jullie iets willen vertellen over wie jullie zijn en wat jullie doen?

Iedereen die werkzaam is in het mooie vakgebied van ruimtelijke ordening en gebiedsontwikkeling herkent hoe belangrijk het is om kennis te blijven actualiseren en ervaringen met elkaar te delen. Nieuwe ambities, de integrale aanpak van gebiedsontwikkelingen en veranderende wet- en regelgeving en (markt)omstandigheden zorgen ervoor dat situatie rondom ruimtelijke ontwikkelingen steeds verandert. Leren van elkaars casussen en ervaringen is daarom waardevol, waarbij zowel de dingen die goed, als de dingen die juist minder goed gingen van belang zijn. Dit kan elders weer voor nieuwe mooie ontwikkelingen zorgen. Om deze kennis en ervaringen met elkaar te delen is in 2013 de Stichting Orbiters opgericht door een groep vakspecialisten met dezelfde passie. Zij delen een jarenlange ervaring bij zowel verschillende opleidingsinstituten als in de praktijk bij gemeenten en adviesbureaus. Onze drijfveer is daarbij altijd om bij te dragen aan vernieuwing in kennis, kunde en vaardigheden die nodig zijn om gebiedsontwikkelingen mooier, duurzamer en beter haalbaar/betaalbaar te maken.

 

Hoe is de samenwerking tussen Orbiters en Berghauser Pont tot stand gekomen?

De Stichting Orbiters is al vrij vroeg in haar bestaan gaan samenwerken met Geoplan. Er is een exclusieve samenwerking rond meerdaagse leergangen. Berghauser Pont, de nieuwe eigenaar van Geoplan, heeft dit overgenomen. Orbiters blijft verantwoordelijk voor de leerdoelen, leerlijn en vak inhoud, van de opleidingen en voor de selectie van vakspecialisten die de opleidingen verzorgen. Berghauser Pont zorgt in de samenwerking in het bijzonder voor de logistiek, de digitale leeromgeving en de werving. Berghauser Pont en Orbiters delen hun ervaringen in de praktijk om het onderwijsprogramma blijvend laten aansluiten op de behoeften van iedereen die werkzaam is, of wil zijn, in het vakgebied. Daarbij maken we ook graag gebruik van de inbreng van de vele praktijkdeskundigen die de programma’s voor ons verzorgen.

 

Hoe gaat de samenwerking er uitzien?

Orbiters en Berghauser Pont organiseren diverse scholing- en kennisactiviteiten rondom financiële regievoering en gebiedsontwikkeling, waarbij met name de meerdaagse leergangen de ruggengraat van het programma vormen. Je kan bij ons terecht voor een uitgebreid programma dat zich richt op medewerkers die zich bezig houden met ruimtelijke verandering. Voor zowel beginners in het werkgebied als voor ervaren krachten bieden wij een op actuele ontwikkelingen toegesneden programma aan.

 

  • In onze “basis leergang planeconomie en financiële regie” ligt de focus op het doorgronden van basisbeginselen rond de financiële haalbaarheid. De 9e leergang start 28 september 2021
  • De “leergang regie op waardevolle gebiedsontwikkelingen” gaat in op alle aspecten van de gebiedsontwikkeling en start 30 november voor de 15e keer.
  • De volledig nieuw ontwikkelde leergang “regie op overheidsvastgoed” bekijkt het vastgoed en openbare ruimten die je als overheid in huis hebt en hoe je die optimaal kan beheren en rendabeler kan maken. De start van de eerste editie van deze leergang is aanstaande.
  • Inmiddels werken we ook aan een leergang met de werktitel “leergang verbinding maken bij verandering in landschap en stedenbouw”.

 

Naast al deze leergangen bieden Berghauser Pont (via Omgevingsweb) en Orbiters ieder afzonderlijk ook andere cursussen en op maat gemaakte incompany trainingen aan.

 

Kennisdeling staat voor Orbiters als Berghauser Pont centraal. We verwachten veel van onze samenwerking. Het is een krachtig fundament voor actuele vak inhoud en onderwijsvernieuwing. Wil jij je kennis vergroten? Wil jij onderdeel zijn van ons netwerk? Informeer dan naar de mogelijkheden die we kunnen bieden.

 

www.orbiters.nl