Symposium ‘Ambtenaar: spil of speelbal?’ - Berghauser Pont
2 december 2019

Symposium ‘Ambtenaar: spil of speelbal?’

Het vak van de ambtenaar is voortdurend in ontwikkeling door, en onder druk van, maatschappelijke ontwikkelingen. Voor politici worden tastbare resultaten (graag op korte termijn) steeds belangrijker. Als ambtenaar help je ze daarbij maar ben je aan de andere kant loyaal aan je bestuur en vraagt de diezelfde samenleving en politiek ook om duurzame oplossingen voor de lange termijn. Het verbinden van die perspectieven aan ambtelijke professionaliteit maakt het zijn van ambtenaar boeiend en complex. Het Zakboek Ambtenaren, dat op vrijdagochtend 13 december 2019 tijdens het symposium ‘A tenaar: spil of speelbal? wordt gepresenteerd biedt gemeenteambtenaren kennis, inzicht en handvatten bij de bestuurlijk-politieke advisering, de voorbereiding van beleid en het nemen van besluiten.

 

 

Het eerste exemplaar van de bundel zal worden uitgereikt aan Michiel van Kruijsbergen (gemeentesecretaris gemeente Woerden). Diverse sprekers zullen vanuit hun expertise over de (veranderende) rol van gemeenteambtenaren een inleiding houden. Naast de redactieleden Peter van den Berg en Jorden Hagenbeek zijn dat onder andere Huri Sahin (lid van de Raad voor het Openbaar Bestuur), Alinda van Bruggen (WagenaarHoes Organisatieadvies), Jeroen van Gool (directeur wethoudersvereniging) en Ruud van Bennekom (burgemeester Bunnik).

 

Gegevens symposium

  • Datum en tijdstip: vrijdagochtend 13 december 2019 van 10:00 – 11:30
  • Locatie: Stadskantoor gemeente Woerden (Blekerijlaan 14, Woerden)
  • Thema symposium: Ambtenaar: spil of speelbal
  • Sprekers: Michiel van Kruijsbergen, Jeroen van Gool, Huri Sahin, Dorien van der Kamp, Alinda van Bruggen, Ruud van Bennekonm, Wubbo Tempel, Peter van den Berg en Jorden Hagenbeek

 

Wilt u het symposium bijwonen?

Dan adviseren wij u zich op te geven bij Peter van den Berg (redacteur Zakboek Ambtenaren). Dat kan via petervandenberg@leg-uit.nl of 06-42368669. Aan deelname van het symposium zijn geen kosten verbonden. Het Zakboek Ambtenaren kost € 29,95.

 

Meer informatie?

Voor vragen met betrekking tot het Zakboek Ambtenaren en/of het symposium kunt u contact opnemen met Peter van den Berg (redacteur Zakboek Ambtenaren). Dat kan via petervandenberg@leg-uit.nl of 06-42368669.