Nieuwe publicatie: De Wereld van de Stad - Berghauser Pont
8 februari 2021

Nieuwe publicatie: De Wereld van de Stad

De nieuwe publicatie De Wereld van de Stad biedt kennis, inzicht en toekomstperspectieven. Wat maakt een stad tot een stad? Wat werkt – en wat niet? 

 

De Wereld van de Stad banner

 

 

Achtergrond

Meer dan de helft van de wereldbevolking woont in steden, of beter in stad-achtige omgevingen, zoals een auteur in dit boek het omschrijft. En met het groeiend aantal stedelingen neemt ook het aantal uitdagingen toe op terreinen als wonen, werk, mobiliteit, duurzaamheid, gezondheid en bestuurbaarheid.

 

Beschrijving

Geografen Gert-Jan Hospers en Piet Renooy hebben een groep deskundige ‘liefhebbers’ bereid gevonden om hun licht over de stad te laten schijnen. Daarbij passeren oude en nieuwe theorieën over steden en stedelijkheid de revue. Hippodamus van Milete, Le Corbusier en Wirth komen langs, net zoals Christaller, Glaeser en natuurlijk Jane Jacobs. Handig om weggezakte kennis op te frissen en nieuwe inzichten op te doen. Het boek gaat ook in op toekomstgerichte opgaven waarmee steden worstelen, zoals gezondheid, de toegankelijkheid van de stad en de inzet van nieuwe technologie.

 

Voor wie is dit boek geschreven?

Het resultaat is een bundel dat eigenlijk niet mag ontbreken in de boekenkast van sociale wetenschappers, stedelijke professionals, geïnteresseerde leken en iedereen met een haat-liefdeverhouding tot de stad.

 

Auteurs

prof. dr. Gert-Jan Hospers

Gert-Jan Hospers is bijzonder hoogleraar Transitie in Stad en Regio aan de Radboud Universiteit en directeur van Stad en Regio, een stichting die zich inzet voor stedelijke en regionale ontwikkeling op menselijke maat. Hij heeft tal van geografisch getinte boeken en artikelen geschreven.

 

dr. Piet Renooy

Piet Renooy is gepromoveerd geograaf, zelfstandig adviseur en publicist op het terrein van stad en stedelijkheid. Hij verzorgt voor de UvA Academy de masterclass Toekomst van de Stad. Tot 2017 was hij verbonden aan bureau Regioplan Beleidsonderzoek, waarvan hij één van de oprichters is.

 

Bent u geïnteresseerd? Bekijk hier dan de nieuwe publicatie!