Corruptie en ondermijning

In een tijd waarin integriteit en weerbaarheid binnen de publieke sector centraal staan, biedt Corruptie en ondermijning. Handboek voor de publieke sector een diepgaand en toegankelijk perspectief. Dit boek, geschreven door vier deskundige auteurs, behandelt op evenwichtige wijze actuele juridische en maatschappelijke ontwikkelingen.

 

Dit handboek belicht complexe thema’s zoals belangenverstrengeling, inkoop en aanbesteding, netwerkcorruptie, strafrechtelijke omkoping, en de toepassing van de Wet Bibob. De auteurs overstijgen nationale grenzen en bieden internationale inzichten over georganiseerde criminaliteit en ondermijning, verrijkt met praktijkvoorbeelden en nuttige tips.

 

Of je nu een professional bent of een gemeenteraadslid, het boek biedt praktische begeleiding om integriteit te waarborgen en weerstand te bieden aan ondermijnende invloeden. Corruptie en ondermijning is een onmisbaar kompas voor mensen die streven naar een sterke en rechtsstatelijke publieke sector. Deze inzichtelijke gids reikt handvatten aan voor het navigeren door de uitdagingen op het gebied van integriteit in de hedendaagse samenleving.

Lees meer

Verschenen: 15 februari, 2024

ISBN: 9789083350493

Levertijd: 3-5 werkdagen